Preventie en detectie van stress

  • Preventie van psychologische risico’s

Een gezonde geest in een gezond lichaam is een zeer oud gezegde waar echter nog steeds veel waarheid achter schuilt. Samen met jouw organisatie werken we uit welke accenten rond welzijn je in jouw organisatie wil aanmoedigen alsook hoe je dit wenst uit te rollen.

  • Detectie van stress

Infosessies en workshops voor medewerkers om risico’s van stress, burn-out en bore-out sneller te detecteren. Deze investering heeft een positief effect op het welzijn van de medewerkers en werkt preventief om psycho-somatische problemen te voorkomen. Opgeleide medewerkers hebben bovendien meer oog voor negatieve stress symptomen bij hun collega’s en kunnen hierdoor een signaal- en preventieve functie opnemen.

  • Coaching van werknemers met stress symptomen en burn-out

Wanneer een medewerker toch negatieve stress symptomen vertoont of ondertussen thuis zit met een burn-out, is het belangrijk om kort op de bal te spelen. Hoe sneller met coaching wordt opgestart, hoe korter de werknemer afwezig zal zijn. Bovendien voorkom je hierdoor als leidinggevende dat ook andere medewerkers van het team stresssymptomen krijgen.